Spring til indhold

Cortado – En Skøn Kaffedrik

Foto af Gabriella Clare Marino on Unsplash: https://unsplash.com/@gabiontheroad?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText

Cortado er en populær kaffedrik med rødder i Spanien og Portugal. Den er kendt for sin enkle og balancerede smag, der kombinerer den intense espresso med den bløde tekstur af varm mælk. Navnet “cortado” kommer fra det spanske ord “cortar,” hvilket betyder “at skære” eller “at blande.” Dette refererer til den måde, kaffen “skæres” med mælk, hvilket skaber en harmonisk drik, der tilfredsstiller både kaffe- og mælkelskere.

Opskrift:

Ingredienser:

  • 1 shot espresso
  • 1/2 dl varm mælk (ko eller plante)

Fremgangsmåde:

  1. Forbered en enkelt espresso ved hjælp af din espresso-maskine eller anden metode.
  2. Opvarm mælken ved hjælp af en mælkeskummer eller opvarm den i en gryde, indtil den er dampet og har en cremet konsistens.
  3. Hæld espresso i en kop.
  4. Hæld dampet mælk over espressoen og brug en ske til at skumme mælken op, hvis ønsket.

Serveringstips:

Cortado kan nydes som en lækker morgenkaffe eller som en afslappende drik i løbet af dagen. Den er perfekt til dem, der ønsker at nyde en kraftig kaffesmag, men stadig ønsker den bløde tekstur og den behagelige sødme fra mælken. Server den i en lille glas eller kop for at bevare dens autentiske karakter. Cortado kan også nydes med en lille sød snack som en perfekt ledsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *