Spring til indhold

Dansk kaffe med vind i ryggen

Dansk kaffe med vind i ryggen © Peter Larsen Kaffe

Jeg har modtaget en pressemeddelelse fra Peter Larsen Kaffe, som du kan læse herunder, og det er godt nyt for danske kaffedrikkere der ønsker at nyde deres kaffe med god samvittighed, i hvert fald når det handler om miljøet.

Hvis du fremover vælger en Fairtrade kaffe fra Peter Larsen, så hjælper du både miljøet og udviklingslandene, det er ikke så ringe endda 🙂

Pressemeddelelse:

Vækst hos Peter Larsen Kaffe skal ikke belaste miljøet. Derfor investerer firmaet i nye danske vindmøller.

Der blæser forfriskende vinde over Viborg egnen og kaffevirksomheden Peter Larsen Kaffe. I et dansk kaffemarked på tilbagegang, blev 2012 for Peter Larsen Kaffe endnu et år med vækst og større udbredelse blandt de danske kaffedrikkere. En vækst som ifølge firmaets direktør Claus Bertelsen blandt andet skal bruges til at kaste større fokus på miljøet.

‘Vi har længe haft et ønske om at nedbringe CO2 belastningen fra kaffen ankommer i risteriet i Viborg og frem til forbrugerens køkkenbord. Med et stigende salg og derved øget produktion, vil CO2 belastningen alt andet lige stige tilsvarende. Denne kurve har vi knækket, og med opførelsen af vindmøllerne i samarbejde med SE Big Blue bevæger vi os i retning mod en neutralisering af vores klimapåvirkning,’ fortæller Claus Bertelsen.

‘Det sociale ansvar fra jord til bord har altid haft høj prioritet hos Peter Larsen Kaffe. Vi ser os ikke i stand til at redde verden, men hvor vi kan gøre en forskel, der prioriterer vi at gøre det. Det er vores DNA. Nøjagtig som da vi i starten af 90‘erne var blandt de første til at introducere Fairtrade (det daværende Max Havelaar) og økologisk kaffe i Danmark,’ siger Claus Bertelsen. Han kan fremover glæde sig over, at Peter Larsen Kaffes samlede elforbrug omlægges til regulær vindenergi fra nye, danske vindmøller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *