Spring til indhold

Koldbrygget kaffe – en opskrift du kan eksperimentere med

Foto af Hannoversche Kaffeemanufaktur fra Pixabay

Her serverer vi en unik smagsoplevelse, langt fra den bitre og kolde kaffe, du måske kender. Koldbrygget kaffe opnås ved at blødgøre nøje kværnede kaffebønner i koldt vand i mere end 16 timer. Resultatet er en rundere og mildere kaffe end din sædvanlige bryggemetode.

Forskellen mellem koldbrygget kaffe og iskaffe ligger i bryggemetoden. Iskaffe fremstilles typisk ved at tilføje varmt espressoshot, der afkøles med is. Koldbrygget kaffe (cold brew), brygges derimod koldt, uden varme. Dette er afgørende for at undgå den sure og bitre bismage, som ofte opstår i kold kaffe.

Med koldbrygget kaffe undgår vi netop disse uønskede nuancer i langt højere grad, og det bedste er, at det er utroligt nemt at lave en velsmagende kop “cold brew”. Så sæt dig til rette og lad os udforske den koldbrygget kaffes verden – en forfriskende og smagfuld oplevelse, der vil forkæle dine smagsløg. God fornøjelse!

Ingredienser:

  • 50-80 gram grovmalet kaffe (afhængig af din smag)
  • 800 ml koldt vand

Instruktioner:

  1. I en stor beholder eller glaskande skal du kombinere den grovmalet kaffe og det kolde vand. Rør godt rundt for at sikre, at kaffen er godt fordelt.
  2. Dæk beholderen til med et låg eller plastfolie og lad den stå i køleskabet i mindst 12 timer eller op til 24 timer. Dette giver kaffen tid til at ekstrahere smag og aroma fra kaffebønnerne.
  3. Efter brygningstiden er gået, skal du placere en finmasket si eller et kaffefilter over en kande eller en krukke for at adskille den bryggede kaffe fra kaffegrumsen. Hæld forsigtigt den koldbryggede kaffe gennem sien eller filteret og ind i kanden eller krukken.
  4. Hvis du ønsker en mere koncentreret kaffe, kan du gentage trin 3 og hælde den koldbryggede kaffe gennem sien eller filteret igen.
  5. Server den koldbryggede kaffe over is eller fortynd den med koldt vand eller mælk efter smag. Du kan også tilføje sirup, fløde eller sukker, hvis du ønsker det.
  6. Nyd din koldbryggede kaffe! Opbevar eventuelle rester i køleskabet og brug inden for en uge.

Tips:

  • Husk at justere mængden af kaffe og vand inden for intervallet på 50-80 gram kaffe og 800 ml vand, afhængig af din smag og præference. Og vælg en grovmalet kaffe for bedste resultater.
  • Har du ikke en kaffekværn, kan du frem for hele kaffebønner bruge formalet kaffe. Så skal koldbryggen sigtes gennem et filter efter de 16 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *