Spring til indhold

Opdag charmen ved kogekaffe: En trin-for-trin guide

Foto af Clem Onojeghuo: https://www.pexels.com/da-dk/foto/kaffe-beskidt-drink-argang-221445/

At lave kogekaffe er en simpel og traditionel metode til at brygge kaffe over åben ild eller på en komfur. Her er en grundlæggende opskrift på kogekaffe:

Ingredienser:

 • Friskt koldt vand
 • Frisktmalet kaffe (groft formalet)
 • En kaffekedel eller en lille gryde
 • En kaffekop

Instruktioner:

 1. Mål vand og kaffe: Forholdet mellem vand og kaffe kan variere efter smag, men en almindelig tommelfingerregel er at bruge cirka 8-10 gram kaffe pr. 180 ml vand. Du kan justere mængden af kaffe efter din præference.
 2. Fyld kaffekedlen: Hæld det ønskede mængde koldt vand i din kaffekedel eller gryde. Brug den mængde vand, du ønsker at brygge.
 3. Tilsæt kaffe: Tilsæt det friskmalede kaffe til kaffekedlen eller gryden. Rør let rundt med en ske for at blande kaffen med vandet.
 4. Opvarm kaffen: Placer kaffekedlen på en komfur eller over åben ild. Varm det langsomt op, indtil vandet begynder at simre.
 5. Rør og fjern skum: Når kaffen simrer, rør den let rundt for at sikre, at kaffen bliver jævnt fordelt. Du kan også fjerne eventuelt skum, der dannes på overfladen.
 6. Tag kaffekedlen af varmen: Når kaffen har simret i et par minutter, skal du fjerne den fra varmen og lade den hvile i et øjeblik for at lade kaffen bundfælde sig.
 7. Servering: Hæld forsigtigt kaffen i din kaffekop, således at bundfaldet ikke kommer med. Du kan eventuelt bruge en si eller en lille si til at filtrere kaffen, når du hælder den op.
 8. Nyd din kogekaffe: Din kogekaffe er nu klar til at blive nydt! Traditionelt serveres kogekaffe uden sukker eller mælk, men du kan altid tilpasse den til din egen smag.

Bemærk, at kogekaffe kan være en lidt mere robust bryggemetode, da kaffen kan være mere fyldig og stærkere end kaffe brygget med filtermetoder. Juster mængden af kaffe og bryggetiden for at tilpasse den til din egen smag. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *