Spring til indhold

Bulletproof Kaffe

Foto af Krister on Unsplash

Bulletproof kaffe er en drik, der af nogen bruges som en form for morgenkaffe, den giver et boost af energi og mentalt fokus … siges det, og det kan man have brug for når sommerferien er ovre og man er tilbage på jobbet.

Jeg har endnu ikke set den i butikkerne herhjemme, så her er en grundlæggende opskrift så du selv kan lave bulletproof kaffe:

Ingredienser:

  • 1 kop friskbrygget kaffe af god kvalitet
  • 1-2 spiseskefulde græsfodret smør eller ghee
  • 1-2 spiseskefulde MCT-olie eller kokosolie (valgfrit)
  • En blender eller stavblender

Fremgangsmåde:

  1. Bryg din kaffe som du normalt ville gøre det. Brug en kaffemaskine, stempelkande eller en anden metode efter eget valg.
  2. I en blender eller et højt glas til stavblenderen tilsætter du den friskbryggede kaffe.
  3. Tilsæt smør eller ghee til kaffen. Start med 1 spiseskefuld og juster mængden efter din smag. Brug gerne græsfodret smør, da det giver en rigere smag og flere næringsstoffer.
  4. Hvis du ønsker at tilføje MCT-olie eller kokosolie, tilsættes det også til kaffen. Start med 1 spiseskefuld og juster mængden efter behov. MCT-olie er en koncentreret form for fedtsyrer, der kan hjælpe med at øge energiniveauet.
  5. Blend ingredienserne sammen i et par sekunder, indtil kaffen er blevet cremet og fyldig. Hvis du bruger en stavblender, skal du blot køre den i et par sekunder, indtil ingredienserne er godt blandet.
  6. Hæld din bulletproof kaffe i en kop eller et glas og nyd den varm.

Bemærk, at bulletproof kaffe kan være meget nærende og rig på fedtstoffer, så det er vigtigt at tilpasse mængden efter dine individuelle behov og præferencer. Det anbefales også at konsultere en sundhedsperson eller diætist, hvis du har specifikke kostbehov eller sundhedsmæssige bekymringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *