Spring til indhold

Caffè Sospeso: En Gestus af Venlighed og Generøsitet

Foto af Nida: https://www.pexels.com/da-dk/foto/haender-kaffe-kop-drink-7525697/

I hjertet af Italien findes en smuk tradition kendt som “caffè sospeso” eller “caffe pagato”. Denne gestus af venlighed og generøsitet handler om at betale for en ekstra kop kaffe og give den videre til en person i behov. Det er en hjertevarmende praksis, der har dybe rødder i italiensk kultur og skaber øjeblikke af glæde og samhørighed.

Traditionen med caffè sospeso opstod som et udtryk for solidaritet under perioder med økonomisk vanskelighed i Italien. Folk ville betale for en ekstra kop kaffe og lade den stå til rådighed i caféen eller baren, så en person, der ikke havde midlerne til at købe en egen kop, kunne få glæde af den.

Denne gestus er mere end blot at give en kop kaffe væk. Det handler om at skabe varme og omsorg i fællesskabet, om at vise venlighed og hjælpsomhed over for vores medmennesker. Det er en smuk måde at dele glæde og skabe øjeblikke af håb og lykke i en verden, der undertiden kan virke kold og afstandstagende.

Det er vigtigt at bemærke, at caffè sospeso traditionen ikke er udbredt i Danmark, og mange baristaer er måske ikke bekendt med den. Men i en tid, hvor økonomiske udfordringer og behovet for venlighed er mere påtrængende end nogensinde før, kunne indførelsen af denne tradition være en smuk gestus, der kan berige vores samfund.

Tænk dig at gå ind på din lokale café, bestille en ekstra kop kaffe og bede om at betale for en suspenderet kaffe. Du kan efterlade den suspenderede kaffe til en person, der måske har brug for en varm drik og en smule trøst i deres dag. Det kan være et øjeblik af venlighed, der varmer hjertet hos både giveren og modtageren.

Vi opfordrer dig til at overveje denne smukke tradition og tænke over, hvordan vi kan sprede venlighed og generøsitet i vores egne samfund. Selv en lille handling kan gøre en stor forskel i andres liv. Lad os sammen skabe en verden, der er fyldt med varme, venlighed og generøsitet.

Og … og det er også vigtigt, du støtter samtidig din lokale kaffe-dealer, ren win-win 😀

Opråb!

Hvis du ejer en café eller lignende kaffeudskænknings sted, så vil jeg gerne opfordrer dig til at hente denne grafik og sætte den op i vinduet, eller køb det som klistermærke her, (mærkets pris kan jeg desværre ikke justere, den er fastsat af leverandøren).

Design af Thomas Jean Nielsen

Hvis du gerne vil sprede ordet og give denne sag noget hjertevarme og opmærksomhed, så link til denne side, smid den på dine sociale medier, download denne grafik og brug den hvor du mener at den bliver set.

Design af Thomas Jean Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *