Spring til indhold

Dalgona kaffe

Photo by solod_sha: https://www.pexels.com/photo/overflowing-cup-of-coffee-7664376/

Velkommen til vores opskrift på Dalgona-kaffe – den populære kaffedrik, der tog internettet med storm! Dalgona-kaffe er en lækker og skummende kaffedrik, der oprindeligt stammer fra Sydkorea. Den er enkel at lave og kræver kun få ingredienser. Hvis du er fan af skummet kaffe og elsker en sød og cremet smagsoplevelse, er Dalgona-kaffe perfekt til dig. Følg vores trin-for-trin guide nedenfor og nyd denne trendy kaffedrik i dit eget hjem.

Ingredienser:

 • 2 spiseskeer instant kaffe
 • 2 spiseskeer sukker
 • 2 spiseskeer varmt vand
 • 250 ml mælk (du kan bruge ko-mælk eller en plantedrik som havredrik eller mandeldrik)
 • Isterninger (valgfrit)

Fremgangsmåde:

 1. I en skål tilsætter du instant kaffe, sukker og varmt vand.
 2. Pisk blandingen grundigt med en håndmikser eller en elpisker, indtil den bliver luftig og danner stive toppe. Dette kan tage omkring 2-3 minutter.
 3. Vælg et glas og fyld det halvvejs op med mælk. Tilføj isterninger efter ønske.
 4. Sked (se note!) forsigtigt den piskede kaffeblanding ovenpå mælken i glasset. Du kan lave et mønster eller bare sprede det jævnt ud.
 5. Rør forsigtigt rundt i glasset, så kaffeblandingen og mælken begynder at blande sig sammen.
 6. Din Dalgona-kaffe er nu klar til at blive nydt! Du kan pynte den med en strøelse af kakao eller kanel, hvis du ønsker det.

Vi håber, at du vil nyde at lave og smage denne lækre Dalgona-kaffe. Den er perfekt til at forkæle dig selv eller imponere dine gæster med en trendy og velsmagende kaffedrik. Prøv også at eksperimentere med forskellige typer mælk og tilsætninger for at tilpasse smagen efter din egen præference. Tag et billede af din kreation, del det på sociale medier og lad verden se din Dalgona-kaffe!

Tip: I denne sammenhæng betyder udtrykket ‘sked’ at anvende en ske til forsigtigt at hælde eller lægge den piskede kaffeblanding ovenpå mælken i glasset. Når man ‘skeder’ kaffeblandingen, bruger man en ske til enten at hælde den forsigtigt over mælken eller placere skeen med kaffeblandingen ovenpå mælken og lade den sprede sig jævnt ud. Formålet med at ‘skede’ blandingen er at opnå en dekorativ effekt eller en jævn fordeling af kaffen ovenpå mælken i glasset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *