Spring til indhold

Espresso Martini – og lidt om Dick

Photo by Ayberk Mirza: https://www.pexels.com/photo/close-up-of-a-bartender-putting-coffee-beans-on-espresso-martini-cocktail-15750737/

Æren for opfindelsen af denne lækre og glatte cocktail tilfalder den britiske bartenderguru Dick Bradsell. Han tilskrives for at have revolutioneret cocktailscenen i London i 1980’erne gennem sit arbejde på barer som The Player, 6 Degrees og Match. Mere om Dick Bradsell efter en drink.

Oplev en udsøgt kombination af stærk kaffe og vodka i denne forfriskende Espresso Martini. Denne cocktail er perfekt til at nyde som en aftenforfriskning eller som en opkvikkende afslutning på et måltid. Med sin blanding af sødme og koffein vil denne drink helt sikkert tilfredsstille dine smagsløg.
En lækker og kraftfuld cocktail med en kombination af vodka og espresso.

Ingredienser:

 • 3 cl vodka
 • 3 cl kaffelikør (f.eks. Kahlua)
 • 1 cl sukkersirup
 • 1 shot espresso (afkølet)
 • Isterninger
 • Kaffebønner til pynt

Fremgangsmåde:

 1. Fyld en shaker med isterninger.
 2. Tilsæt vodka, kaffelikør, sukkersirup og espresso.
 3. Ryst kraftigt i cirka 15 sekunder for at blande ingredienserne og danne skum.
 4. Si blandingen over i et martini-glas.
 5. Pynt med et par kaffebønner.
 6. Server straks.

Prøv denne opskrift og imponer dine gæster med en smagfuld og sofistikeret cocktail. Skål!

Tilbage til Dick Bradsell, han var en fremtrædende figur inden for cocktailverdenen og har haft en betydelig indflydelse på moderne bartending. Udover at være kendt for at opfinde Espresso Martini har han også skabt andre populære og banebrydende drinks.

Bradsell blev født i 1959 og begyndte sin karriere som bartender i 1980’erne. Han arbejdede på forskellige trendy barer og klubber i London og blev hurtigt anerkendt for sin kreative tilgang til cocktailfremstilling. Han blev kendt for at kombinere uventede ingredienser og skabe spændende smagskombinationer.

Det siges, at opfindelsen af Espresso Martini fandt sted i slutningen af 1980’erne, da en kunde på en af Bradsells barer bad om en drink, der ville “vække ham og skænke ham”. Bradsell blev inspireret af espressoens energigivende virkning og skabte dermed Espresso Martini ved at blande friskbrygget espresso, vodka, kaffelikør og sukker. Denne blanding af kaffe og alkohol skabte en sofistikeret, cremet og lækker cocktail, der hurtigt blev en favorit blandt cocktailentusiaster.

Bradsell fortsatte med at bidrage til cocktailverdenen og udvikle mange andre signaturdrinks, herunder Bramble, der kombinerer gin, friske bær, sukker og citronsaft.

Russian Spring Punch: Denne forfriskende cocktail kombinerer vodka, frisk limejuice, sukker og tranebærsaft. Den er fyldt med bobler og serveres ofte med en skive lime som pynt.

Treacle: En kompleks drink der indeholder mørk rom, æblecider, sukker og angostura bitters. Den er kendt for sin sødme og krydrede smagprofil.

Wibble: En farverig cocktail, der kombinerer vodka, tranebærsaft, grapefrugtjuice og limejuice. Den serveres ofte med en skive appelsin som garnish.

Swedish Tonic: Som er en twist på den klassiske Gin and Tonic. Bradsell brugte svensk Punsch, en sød og krydret likør, sammen med gin og tonicvand for at skabe denne smagsfulde cocktail.

Disse er blot nogle af de drinks, der tilskrives Dick Bradsell som opfinder. Hans bidrag til cocktailverdenen strakte sig ud over disse, og hans eksperimenter med forskellige ingredienser og smagskombinationer har inspireret utallige bartendere verden over.

Selvom Dick Bradsell desværre gik bort i 2016, lever hans arv videre i cocktailscenen, og hans kreationer som Espresso Martini er stadig populære i dag og nydes af cocktailentusiaster over hele verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *