Spring til indhold

Test af kaffekværne

Bodum kværn © Kaffebloggen.dk

Når det kommer til kaffe udstyr, så er der et utal af muligheder, man kan for eksempel brygge sin kaffe på de første ti forskellige måder, kolbe, filter, stempelkande og så videre.

Derefter kan kaffen blandes med mælk, alkohol, krydderier, kun fantasien sætter grænserne.

Hvis du sætter pris på en god kaffe, så køber du helt sikkert hele bønner, og mulighederne for at få malet eller kværnet bønnerne er mange.

Du kan vælge at bruge butikkens egen kværn, du kan købe en kaffemølle med håndsving og drikke din kaffe med ømme arme, så er der også den lille elektriske variant, men her bliver bønnerne tit malet alt for ujævnt.

image

Der er sikkert nogle flere alternative metoder at kværne/male kaffebønner på, men efter min mening er kaffekværnen den bedste, her hælder du dine bønner i en tragt foroven, og de malede bønner kommer ud i en beholder forneden, klar til espresso, filter, stempelkande eller hvad du nu har indstillet formalingsgraden til.

Den type kværn er klart at foretrække, da bønnerne bliver malet mere jævnt, det går hurtigt og man kan kværne mere kaffe ad gangen, og hvis du er kaffe aficionado eller bare meget glad for en god kop kaffe, så er en god kaffekværn uundværlig.

Jeg har testet to kaffekværne fra Bodum og Cuisinart, du kan læse dem, se billeder og video her:

Test af Bodum kværn

Test af Cuisinart kværn

Hvis du gerne vil have et tip til at undgå griseri, når du maler kaffe, så ligger jeg snart en video ud, hvor jeg demonstrere hvordan det blandt andet kan gøres.

Følg med på Kaffebloggen.dk, tilmeld dig vores Nyhedsbrev og følg os på Facebook.com, eller Google+

Tak fordi du læser med 🙂

 

7 tanker om “Test af kaffekværne”

 1. Jeg beklager, men jeg kan kun lave test af maskiner jeg har på den ene eller anden måde har fået tilgang til, eller fået tilsendt.
  Men jeg skal nok ligge mig i selen for at skaffe flere maskiner til test!

 2. Hej Tvebak,

  Jeg sidder og kigger på forskellige danske tests af kaffekværne, hvor jeg sammenligner på kryds og tværs. I forbindelse med en gave til min far på hans 70-års fødselsdag leder jeg efter den bedste kaffekværn på markedet. Jeg har overvejet den Wilfa kværn, der bliver omtalt her: http://testguro.dk/kaffekvaern-test/ – Derudover har jeg også overvejet at købe den Bodum kaffekværn, som du har skrevet om. Hvad er fordele og ulemper ved de to kværne?

  Hilsen Lise

 3. Hej Lise

  Jeg har ikke prøvet Wilfa kværnen, så jeg kan ikke udtale mig om dens fordele og ulemper.

  Hvad Bodum kværnen angår, så har jeg ikke fundet nogen ulemper endnu, den er nem at bruge, og kan skilles ad så du kan rense den helt ind de mindste kroge.

  Jeg håber dette hjalp dig nærmere en beslutning, meld endelig tilbage når gaven er købt.

  Hilsen
  Thomas

 4. Pingback: Kaffebloggen videoer | Mediegrafiker Thomas Jean Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *