Spring til indhold

JACOB JENSEN Coffee Maker

JACOB JENSEN™ Coffee Maker © Kaffebloggen.dk

I følge Wikipedia er Jacob Jensen, “en industriel designer, der har designet mere end 500 forskellige produkter som fx radioer, ure, telefoner, køkkenudstyr, briller og røgalarmer, de fleste kender ham nok for sit arbejde for Bang & Olufsen (B&O)”.

Nu har Jacob Jensen så designet en kaffemaskine, som igen viser det langtidsholdbare og rene designsprog udviklet af den verdenskendte danske designer Jacob Jensen og videreført af hans søn, Timothy Jacob Jensen.

JACOB JENSEN™ Coffee Maker har en kapacitet på ni kopper og brygger direkte i en termokande.

Kaffemaskinen har vandspreder, der benytter den såkaldte “pour over” teknik som man også kan finde hos andre nye maskiner, og brygger med en temperatur på 94°C, og så har den en aftagelige kaffetragt som bruger standard kaffeposer.

Her havde det været rart med et genbrugs kaffefilter, for miljøet og smagens skyld, papirfiltre forhindrer olier fra kaffebønnerne i at trænge igennem, og derved mister kaffen en del sine kvaliteter og smag.

Vandtanken er fastsiddende, og har en udvendig vandstandsindikator, men den medfølgende termokande er ikke særlig praktisk når der skal fyldes vand på, derfor bruger jeg en målekande i stedet.

ON/OFF knappen har et blåt LED-lys, der blinker når den brygger og lyser konstant når den står i standby. Efter 100 brygninger blinker det blå lys for at fortælle, at det er tid til afkalkning.

Kaffemaskinen er udført i anodiseret aluminium og matcher en køkkenserie, der desuden består af æggeur, toaster, EL-kedel, knive, skærebrædder, i følge producenten er der flere produkter på vej i serien.

Der tager 7 minutter og 50 sekunder, at brygge en hel kande kaffe, dermed er maskinen ikke blandt de hurtigste, nogle maskiner brygger en hel kande kaffe på under 5 minutter.

Om det er godt eller skidt, må være op til den enkelte …

Jeg testede termokanden ved at brygge en hel kande, og vandtemperaturen målte jeg til 92° lige efter brygning.

4 timer efter brygningen, målte jeg vandet til 76°, et fald på 16°, det må siges at være fint for termokande af den type, med ventil i låget kunne der sagtens slippe mere varme ud.

Konklusionen – bortset fra at maskinen brygger direkte i termokanden, og at den benytter pour over teknikken, så er det en rimelig standard kaffemaskine i et lækkert design, har man B&O eller andre Jacob Jensen designet produkter i sit hjem, så er JACOB JENSEN™ Coffee Maker et naturligt valg.

Men hvis du stiller større krav til kaffens smag, så kig efter en maskine som udover pour over teknikken, også har et genbrugs kaffefilter.

www.bellxpress.dk

14 tanker om “JACOB JENSEN Coffee Maker”

 1. Søreb Rasmussen

  Nu er det bare nogen gange ærveligt at priserne på Jakob Jensen er så høje. Kan ikke finde dem til under 1000,.-.. Jeg fandt en testvinder hos punkt1 som kun kostede det halve og så er den også rigtig god til at holde på kaffen med dens varmelegemer. Den har godt nok også filterpapir, men jeg synes ikke det gør noget for smagen!
  har man interesse kan min kaffemaskine ses på linket .

 2. Man kan ikke producere en kaffemaskine med en af vore bedste designere, når termokanden ikke kan anvendes på et borg med dug når den ikke kan hælde en kop kaffe i en kop , unden at lave en plet på dugen. Den er jo dyr , men ikke pengene værd

 3. Det er den dårligste kaffemaskine vi nogensinde har ejet. Vi købte den nok lidt pga at det var Jacob Jensen der havde designet den, det og så prisen gjorde at troede at vi købte en kvalits maskine. Kaffemaskinens kande er for os umulig at hælde fra, den drypper med kaffe alle steder – vi tror den er konstrueret forkert så kaffen kan løbe ned bag indvendig alutank således at Kaffen løber i koppen men også ud af bunden ved den sorte plastik front når man hælder med den. For os er det årets værste køb.

 4. Hej Jens og Søren
  Tak for jeres kritik af Jacob Jensen maskinen.
  Jeg vil også gerne tilstå at jeg efter at have brugt denne maskine i et stykke tid, så gik jeg tilbage til min Bodum Pour Over maskine, den er jeg stadig meget glad for, selv om den er begyndt at se godt brugt ud.
  Mvh
  Thomas Jean Nielsen

 5. Helt enig med Jens og Søren. Vi købte Jacob Jensens kaffemaskine, da designet tiltalte os og forventede en god kvalitet, der matchede den relativt høje pris. Kaffemaskinen bliver, som andre også har erfaret, utæt enten ved pakningen forover mellem kanden og tuden eller i en anden samling, da der kommer kaffe ud i bunden af kanden indvendig fra, så den drypper alle vegne, når man hælder. Den er efter et stykke tid helt ubrugelig. Det er helt sikkert en konstruktionsfejl og bestemt en reklamation.

 6. Kan kun tilslutte mig. Årets dårligste køb…. Der kommer så lidt kaffe ud af tuden, at kanden næsten skal vendes på hovedet. Kommer man til at skubbe til låget, ryger det af, og kaffen vælter ud over det hele.
  Får skæld ud af hele familien, det er livet for kort til Byttes Byttes BYTTES

 7. Mangler information om hvordan låget skal være ved brygning og afkalkning. Min kande drypper også og den blinker ikke, når den skal afkalkes. Er desværre ikke helt tilfreds. Kaffen løber meget langsomt ud.

 8. Pingback: Kaffebloggen videoer | Mediegrafiker Thomas Jean Nielsen

 9. Enig, man kan ikke producere en kaffemaskine med en af vore bedste designere, med en termokande der drypper så meget, at det løber ned af kanden og ødelægger alt hvad den står på. Påfyldning af vand, er ikke nemt. Den er ikke pengene værd.

 10. Alle de foregående beskrivelser omkring kaffemaskinen kan jeg kun tilslutte mig.
  Det er en dybt skuffende oplevelse og brand ærgerligt at have givet så mange penge for produktet.
  Det vil kun være rimlig at vi får vores penge retur.

 11. Ja jeg er af en af dem der hoppede på den med et flot design, men det er ikke altid at design og kvalitet følges ad. Som jeg kan se, så er der MANGE der har samme problem med der termokande.Den er nærmest ubrugelig. Er der ikke nogle herinde der har en link eller en adresse hvor man kan klage over det lort, prisen var sku da høj nok da man købte kaffemaskinen.

 12. Jeg er også i markedet for maskinen. Er der nogen, der ved, om denne konstruktionsfejl er rettet siden jeres oplevelser? Ellers bliver det en Porsche Design.

 13. Helt enig den maskine er ikke 25 øre værd. Vores maskine begyndte at løbe ved siden af, altså ud overbordet i stedet for ned i kanden, efter reklamation 4 gange får vi et til gode bevis. Flot design men dårlig dyr kaffemaskine. Bør ikke købes..

 14. Er desværre også blevet fanget af designet, men aldrig tidligere er jeg blevet så skuffet!!! Noget rigtigt møg, det første vi bed mærke i var den lunkne kaffe, det andet var den dryppende såkaldte termo- kande og det værste, som nu er grunden til at l….. ryger ud, er kaffe ud over hele køkkenbordet ned i skuffer og skabe……………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *