Spring til indhold

Grønlands største kaffemik

Kaffebloggen har modtaget en pressemeddelelse:

I næste uge bliver det lidt mere spændende at rejse i Grønland. Mittarfeqarfiit afholder nemlig sit 25-års jubilæum, og derfor bydes der på kaffe, småkager, saft og balloner i alle Mittarfeqarfiits lufthavne over hele landet. Alle rejsende og gæster i lufthavnene er velkomne.

Fest for hele landet

Mittarfeqarfiit regner med at hælde kaffe i ikke mindre end 40.000 kopper i løbet af ugen, og det kvalificerer til at blive kaldt Grønlands største kaffemik nogensinde. Der er også meget at fejre. Fejringen af Mittarfeqarfiits 25-års dag sker nemlig præcist samtidig med 85-års dagen for den første flylanding i Grønland. Det skete d. 19. august 1928 da Bert Hassel og Parker Cramer i deres Stinson SM-1 forsøger at flyve fra Illinois i USA til Stockholm med stop i Grønland. Dårligt vejr tvinger flyet ned ca. 150 km. fra Kangerlussuaq.

25 år med Grønlandsk drift af lufthavnene

Mittarfeqarfiit blev etableret i 1988 af det daværende Hjemmestyre, som ønskede at samle administration og drift af lufthavnene under én organisation. Tidligere var lufthavnsdriften blevet varetaget af så forskellige aktører som: Forsvaret, Grønlandsfly, mineselskabet Greenex, Grønlands Tekniske Organisation (GTO) og Den Kongelige Grønlandske Handel (KGH), Statens Luftfartsvæsen (SLV) og US Air Force.

Med dannelsen af Mittarfeqarfiit blev de civile grønlandske lufthavne for første gang administreret og samlet i en grønlandsk organisation. Fra 1988 til 2013 er en række nye lufthavne kommet til, og Mittarfeqarfiit er blevet en af Grønlands største virksomheder.

Fra 2 til 450 ansatte

Direktør i Mittarfeqarfiit, Jens Lauridsen, siger:
”Vi glæder os rigtig meget til at fejre vores 25-års jubilæum med hele landet og sætte fokus på lufthavnenes rolle i det moderne Grønland. Vi er nået utroligt langt på 25 år, og det er flot, at vi er gået fra at være to personer i 1988 til næsten 450 i dag. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle vores kunder, naboer, leverandører, ejere og ikke mindst til vores medarbejdere, der gør en fantastisk indsats hver eneste dag for at sikre en infrastrukturen i Grønland.”

Følg jubilæet på Mittarfeqarfiits Facebook-side: www.facebook.com/groenlandslufthavne og vores hjemmeside www.mit.gl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *