Spring til indhold

The er super sundt

Gæsteindlæg fra Vinterfryd.dk

Inden for de seneste år er det blevet meget populært at drikke the, men hvorfor egentlig?

Det kan der nævnes mange grunde til og én af dem er helt sikkert den grønne bølge og vores øgede fokus på sundhed. Politikerne taler om det, medierne taler om det, ja stort set alle taler om, hvor vigtigt sundhed er.

Én af theens positive egenskaber er netop, at den er sund og helsegivende. Derudover findes der et hav af forskellige smagsvarianter, hvilket gør, at man hele tiden kan tilfredsstille sine smagsløg ved at afprøve nye theblandinger.

En anden grund til at the er blevet så trendy, er at vi i en travl og stresset hverdag, har brug for at pleje vores sjæl og finde indre ro og balance. Theen giver os netop mulighed for at komme væk fra den travle hverdag, hvor vi kan fordybe os og filosofere over livet.

Alt det gode i theen

At the er sundt, er ikke blot et salgstrick for de mange udbydere af the. The indeholder nemlig en lang række sunde stoffer, som kan virke forebyggende hos mange mennesker.

Grøn the har i adskillelige år været kendt for sine helsegivende egenskaber og inden for de seneste 20 år er der blevet forsket en del i denne type the. Nogle forskere hævder, at mange af stofferne som theen indeholder, kan være med til at bekæmpe en bred vifte af sygdomme. Dog er der kun tale om forskning, som ikke nødvendigvis er det samme som fakta. Det betyder endvidere, at en del af de stoffer som theen indeholder, kan have en gavnlig effekt hos nogle mennesker, mens de har en anden virkning på andre mennesker.

Man ved dog, at både sort, grøn, hvid, oolong og roiboos-the indeholder antioxidanter, som stammer fra de planter, theen er produceret af. Når vi mennesker indtager antioxidanter, forstærker vi vores egne cellers antioxidant-effekt. Antioxidanter kan blandt andet være vitaminer, mineraler og andre stoffer som findes i frugt og grønt.

De forskellige antioxidanter virker på forskellig måde og de vigtigste og mest kendte er C-vitamin og E-vitamin. I den forbindelse er det dog vigtigt at understrege, at du ikke kun skal drikke the, fordi det er sundt. Nyd den fordi den smagsmæssigt har noget at byde på og opfat theens sunde egenskaber som en bonus.

Thesaloner

I takt med theens stigende popularitet er thesalonerne også begyndt at spirre frem i gadebilledet som et alternativ til de mange kaffebarer. I byer som New York og London har thesaloner banet vejen for nye måder at drikke the på og trenden er også nået til Danmark.

Der findes mange forskellige måder at nyde sin the på, så hvad enten man er til engelsk koloniromantik eller stilrene feng shui-indretninger, findes der en thesalon med sådanne omgivelser. En af de først tesaloner i Danmark var Østergade Thesalon, hvor fint påklædte kvinder kom og fik deres the serveret af kinesere klædt i nationaldragter.

billed2

Hvis du vil opleve en thesalon i dag, kan du for eksempel besøge A. C. Perchs Tearoom på Kronprinsensgade i København. Her kan du nyde din the i salonen, som er en sammensmeltning af asiatisk og britisk the-kultur og finde din indre ro og balance.

Hvis du blot er på udkig efter en the, du kan tage med hjem og nyde i vante omgivelser, så slå et smut forbi A. C. Perchs Thehandel og oplev en gammeldags thehandel med et hav af forskellige theblandinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *