Spring til indhold

Nougatlagkage med knas

Nougatlagkage med knas © Odense Marcipan A/S

Så er det tid til at fejre død og opstandelse, med et veldækket bord og påskebryg,  men også med søde sager af chokolade formet som f.eks. æg og hare.

Nougatlagkage har måske ikke så meget med påske af gøre, men den vil helt sikkert gøre lykke til kaffen efter påskefrokosten, og som det ses på billedet, så kan man pynte lagkagen med påskeæg, eventuelt af den hjemmelavet slags, bon appetit og god påske.

Ingredienser:

Lagkagebunde
3 æg
120 g sukker

Creme
300 g blødt smør
300 g flormelis
300 g ODENSE Blød Nougat i grove stykker
75 g hasselnøddeflager
Ca. 50 g daim
Små chokoladepåskeæg til pynt

Sådan gør du:

1
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i og pisk hviderne helt seje som til marengs.
2
Pisk æggeblommerne luftige med vand og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum.
3
Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt melblandingen i og vend det hele forsigtigt sammen.
4
Smør en springform (18 cm) grundigt med smør og fyld dejen i formen. Bag den ved 175° C (ikke varmluft) ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind, hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdig. Lad kagen køle helt af inden du flækker den på midten, så du får 2 bunde.
5
Pisk smør og flormelis med en elpisker i mindst 6 minutter. Kom nougat i og pisk i yderligere 2 minutter. Rist hasselnøddeflagerne let i en ovn eller på en tør pande. Lad dem køle af.
6
Knus Daimen groft. Fyld 1/3 af cremen mellem de to bunde og drys med knust Daim. Læg dem sammen og smør resten af cremen ovenpå og udenpå kagen.
7
Pynt siderne med let ristede hasselnøddeflager og top kagen med små chokoladeæg lige inden servering. Sæt kagen koldt og servér samme dag eller dagen derpå.

Find flere opskrifter på www.odense-marcipan.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *