Spring til indhold

Bodums BISTRO Pour Over kaffemaskine til test

Bodum BISTRO Pour Over © Kaffebloggen.dk

Det er et tydeligt Bodum design, der passer godt i designet til resten af den nye serie.

Lige en kaffemaskine til mænd sagde min kæreste da hun så den, med imponerende effekter, tekniske detaljer og et enkelt maskulint design, og det er jeg helt enig i.

Kaffemaskinen har en pæn og lækker termokande, med et godt greb, og det var lige i min kærestes smag.

I starten kunne jeg godt blive fanget i at stå og kigge på kaffemaskinen, da man kan følge med i kaffebrygningen igennem gennemsigtig plastik, og det er en sjov detalje, som gør maskinen helt speciel!

En god finesse er, at kaffemaskinen selv slukker når den har brygget færdig og der ikke er mere vand tilbage, men man skal lige lade den stå og dryppe af i et minuts tid, inden man fjerner termokanden.

Temperaturen ligger på ca. 92 grader når den er færdig brygget, og termokanden holder okay på varmen i nogle timer, efter ca. 2 timer ligger temperaturen på ca. 80 grader, efter 4 timer ca. 73 grader, og kan stadig godt drikkes ved denne temperatur. Termokanden holder ikke helt tæt hvis man holder den ned af, så det skal man lige være opmærksom på.

Det er en udmærket god kaffemaskine, som brygger en god kop kaffe, har god funktionalitet, og den er nem og hurtig at betjene.

Brugervenligheden er i top, at lave en kande kaffe er så let som at tælle til tre.

1. Hæld vand i beholderen
2. Kom kaffebønner i det papirløse filter
3. Tænd maskinen

Og efter ca. 6 minutter er kaffen klar, brygget direkte ned i termokanden mens låget er på, uden papirfilterposer og det er et stort plus for mig.

Læs mere om kaffemaskinen på Bodums hjemmeside.

Vejl. udsalgspris kr. 1.699,-

Generelt er jeg meget glad og tilfreds med flere ting fra Bodum. Jeg har selv deres rejsekrus med låg, det er en fantastisk fødselsdagsgave, som jeg er rigtig glad for, da den er god at holde på og drikke af, den holder godt på varmen og så holder den tæt.

Jeg er også meget glad for CHAMBORD kaffebrygger, det er en bestseller, jeg bruger den jævnligt, og jeg har haft den i 3 størrelser i flere år.

Jeg kunne godt tænke mig at prøve Bodum COLUMBIA kaffebrygger dobbeltvægget, da jeg har hørt at den brygger godt, holder godt på varmen, og så synes jeg at den er ret pæn.

Den nye BISTRO Coffee grinder er også på min liste, jeg skal se hvor god den er til at kværne bønner, og så skal den gamle plastik kaffekværn alligevel udskiftes.

Tak for en god kaffeoplevelse! 🙂

10 tanker om “Bodums BISTRO Pour Over kaffemaskine til test”

 1. Siden min test af denne maskine, har jeg gjort mig nogle flere erfaringer, som jeg lige vil kommenterer her.

  Når man bruger det papirløse filter, skal man være opmærksom på at det giver en lille smule bundfald, så man skal undlade at drikke den sidste mundfuld kaffe.

  Jeg er glad for den gennemsigtige bagbeklædning og glasrøret, da det er nemt at se hvornår den trænger til en afkalkning.

  Bodum forslår følgende metode til afkalkning i deres manual, kom 6 dl. Vand og 2 dl. Eddike i vandbeholderen og kør det igennem maskinen med filter, termokande og det hele i.

  Man kan se på glasrøret at det virker med det samme, og der ud over plejer jeg at køre 2 gange rent vand igennem, for at skylle eddiken ud.

  Det er vigtig at tage ”bruse hovedet” ud og rengøre det tit, da der sætter sig kaffegrums i hullerne, og det kan give kaffen en bitter smag.

  Området omkring ”bruse hovedet” skal man også være opmærksom på, da der også sætter sig kaffegrums der og jeg plejer at tørre det af med et stykke køkkenrulle.

 2. hej –
  vi skal til at skifte kaffemaskinen ud og så fandt jeg din blog 🙂
  den er jo rigtig flot, Bodums, men jeg kan ikke rigtig se nogen steder hvad man gør med grumset? Står man og hælder det ud i skraldespanden og skyller efter i køkkenvasken? Risikoen ved grums i køkkenvasken er jo at afløbet stopper til?
  Mange hilsner Marie

 3. Pingback: Hele bønner fra Peter Larsen Kaffe » Kaffebloggen – en blog om kaffe

 4. Hej Marie
  Det er korrekt at man tømmer filteret i skraldespanden og skyller efter i køkkenvasken, ligesom man også gør med stempelkander efter brug.

  Personligt har jeg dog aldrig oplevet at et afløb er stoppet til af den grund.

  Man har dog også muligheden for at bruge papirfilter, i stedet for det papirløse filter! 🙂

 5. Jeg skal lige korrigere, man kan ikke bruge papirs filter (eller Bodum anbefaler det ihvertfald slet ikke) tildeles fordi hele ideen er at man ikke bruger papir, som tager alt smagen fra olier og aromaer og så kan maskinen ikke trække det igennem, da det går så hurtigt, og man vil ofte opleve det bruser over.

  Så er det vist på plads! 🙂

 6. Hej Luna
  Jeg bruger som regel filterkaffe.
  Men jeg har en kaffekværn hvor jeg kan indstille malingsgraden, og når jeg køber hele bønner, så indstiller jeg tit kværnen mellem filter og stempel, og det har jeg fået nogle rigtige ´gode resultater ud af.
  Men jeg vil anbefale, hvis man selv har en kværn, at man prøver sig frem.
  Jeg har oplevet folk som kværner bønnerne til espresso, dette gør kaffen meget bitter og syrlig, næsten udrikkelig … men sådan er der nogen der fortrækker deres kaffe.
  Jeg håber du kan brug svaret, ellers skriv endelig igen 🙂

 7. Hejsa-
  Min Røde Bodum kaffemaskine, stopper i brygningen og lampen lyser rødt. Jeg kan ikke finde ud af hvad der er galt! Har du en ide?
  VH 😉

 8. Hej Elisabeth
  Din maskine skal afkalkes.
  Hæld 4 dl vand og 2 dl almindelig eddike i vandbeholderen og lad det køre igennem, gentag evt. til du fornemmer at det køre igennem uden problemer.
  Rens efter, ved at køre rent vand igennem et par gange, så er maskinen klar til at brygge igen.
  Mvh Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *