Spring til indhold

Rosendahl Grand Cru Hot Drink glas

Rosendahl Grand Cru glas © Kaffebloggen.dk

Jeg har været meget glad for Hot Drink glassene fra Grand Cru serien, og generelt er denne serie meget pæn i designet, og har også vin og vand karaffel som er blevet brugt i flere år.

Hjemme hos os har vi i alt 12 stk. Hot Drink glas, og vi bruger dem hver dag til kaffe og te, men efter at vi har fået opvaskemaskine for snart 2 år siden, er det gået helt galt med disse glas.

Det gode ved glassene er, at de kan tåle opvaskemaskine, men efter mange gange vask har vi erfaret at de fleste glas desværre bliver ødelagt!

2 glas har været helt mælkevide (glaspest), som er brændt sig ind i glasset, og vi har prøvet at rense glassene med diverse rengøringsmidler og afkalkning uden nogen effekt. Glassene var helt ubrugelige og grimme, så vi måtte købe 2 nye og håbe at der var bedre held med dem.

De fleste af vores glas får mere eller mindre disse skavanker med tiden, de bliver tåget og mælkehvide at se på, flere plamager, striber og pletter som ikke kan vaskes væk, da det har brændt sig ind i glasset.

Glassene sørger vi for at skylle af hvis de er for snavsede, og hvis de først bliver vasket i opvaskemaskinen dagen efter, og vi holder os inden for den max temperatur som de må vaskes på, så det skulle ikke være det som er skyld i at glassene bliver ødelagt.

Vi har andre glas / vinglas, som er billigere end Rosendahls glas, og de kan også tåle at komme i opvaskemaskinen, men uden at de tager skade af det.

Nu er det kun os selv som bruger dem i hverdagen, for man kan ikke være bekendt at servere en god kop kaffe i et glas der ser beskidt ud!

Nu har vi opgivet de glas og har ikke lyst til at købe flere, så vi er på udkig efter nogle andre kopper, krus eller glas, som også har et pænt og enkelt design, rimelig i prisen, og som kan bruges til hverdag og når man har gæster.

Jeg vil prøve at skrive til Rosendahl Copenhagen, og høre om der er andre som har henvendt sig med samme problematik.

7 tanker om “Rosendahl Grand Cru Hot Drink glas”

 1. Rosendahl har svaret på min henvendelse, og givet en grundig beskrivelse af hvordan de anbefaler at man kan prøve, at undgå at glassene bliver beskadiget:

  ”Når man vasker sine glas i opvaskemaskinen – hvad de selvfølgelig både kan og skal kunne tåle – så er der fire ting, som er vigtige:

  At man vasker på max. 55 grader, men endnu bedre på 50 grader. Det er rigeligt til at få en normal, blandet vask ren.

  At man kun bruger en halv vasketab pr. vask

  At man rengør sin vaskemaskine en gang i kvartalet – f.eks. med et maskinrenseprodukt.

  Og – sidst men bestemt ikke mindst, at man bruger Neophos glasbeskyttelse i sin opvaskemaskine altid.

  Når glassene bliver grå er det fordi de har fået glaspest og glaspest er en slags tæring af glasset og derfor kan man ikke rense den ”mælkede” skygge af med noget som helst middel.

  Hvis man følger disse råd, så undgår man glaspest. Skulle man alligevel opleve at ens glas får glaspest, så er det bare om at skrive til producenten, som du har gjort.”

 2. John Abildgaard

  Hmm jeg har gjort alle disse ting fra starten af og vores glas fra Rosendahl er alle mælkehvide KUN Rosendahl, ikke vores andre glas de er stadig pæne.men skrive til producenten? hvordan skal man bevise at man har gjort som de foreskriver?

 3. Jeg går helt klart ind for at man sagtens kan henvende sig skriftligt til producenten, og beskrive sin oplevelse og problematik, fejl og mangler ved produktet.

  Som regel er producenterne jo nok glade for at få lidt feedback, og så kan man kun håbe på at de er imødekommende over for ens henvendelse.

  Mine erfaringer med Rosendahl har kun været positive.

  http://www.rosendahl.dk/

 4. Jeg har samme problem, men det er nu ikke kun mine rosendahl glas der bliver grå og grimme – Underligt nok er de eneste der fortsat er pæne, nogle billige fra Ikea. Men jeg vil da prøve at henvende mig til dem som I andre har gjort. Det kan der jo ikke ske noget ved.

 5. Hej Peter
  Jeg har det på samme måde med billige glas fra Ikea, Tiger o.l., sjovt nok får de aldrig glaspest.
  Men lad os endelig høre hvad du får ud af at kontakte dem! 🙂

 6. Jeg har samme problem med mine glas fra Rosendahl
  Har lige smidt 12 vandglas ud fordi hej ikke ville være bekendt at sætte dem på bordet
  Har ALDRIG oplevet det med billige glas fra Ikea

 7. Hej jeg står med det samme problem – 12 vandglas 1 år gamle. Alle er mælkehvide.
  Ville lige se om problemet er generelt! Jeg glædede mig over, at sætte de nye og skinnende glas på bordet – nu vil jeg ikke være det bekendt. Med de erfaringer andre har, skal mine nye drikkeglas nok ikke være Grand Cru selv om, jeg holder af designet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *