Spring til indhold

Hjertevafler til brunch, dessert og hygge – 2 opskrifter

Photo by Jill Wellington: https://www.pexels.com/photo/a-plate-of-heart-shaped-waffles-4437919/

… og til kaffen …

Hjertevafler opskrift 1

Til 4 pers.

Ingredienser:

  • 270 g eller 4½ dl mel
  • 1 spsk sukker
  • 1-2 tsk stødt kardemomme
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl yoghurt naturel
  • 2 æg
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret.
  2. Kom smør og resten af ingredienserne i en stor skål og pisk det sammen til en ensartet masse.
  3. Bag vaflerne i et vaffeljern.
  4. Server vaflerne varme med syltetøj, is, flødeskum, sukker, frugt, honning, sirup, chokolade, frugtmos … kun din fantasi sætter grænser.
  5. Smager godt til kaffen, prøv f.eks. en latté med et drys kardemomme.

Hjertevafler opskrift 2

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 100 g smør, smeltet

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker, og bland det godt sammen.
  3. Tilsæt mælk og smeltet smør, og rør det godt sammen, indtil du får en jævn dej.
  4. Varm hjertevaflerne i en vaffeljern, og smør det med lidt smør eller olie for at undgå at vaflerne sidder fast.
  5. Hæld en passende mængde dej i vaffeljernet, og bag vaflerne indtil de er gyldne og sprøde.
  6. Gentag processen med resten af dejen.
  7. Server de friskbagte hjertevafler med dit foretrukne fyld eller toppings som f.eks. sirup, flødeskum, friske bær eller is.

Nyd de lækre hjertevafler som en sød og hyggelig godbid. Perfekt til morgenmad, brunch eller som en sød dessert … og til kaffen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *