Espresso Stout © Kaffebloggen.dk

Espresso Stout fra Søgaards Bryghus

Espresso Stout er en fyldig sag på 7%, der er blevet til i et samarbejde mellem KaffeMekka i Aarhus og Søgaards Bryghus i Aalborg.

På etiketten remser de med stolthed følgende personer op, som har deltaget i tilblivelsen af denne kaffe-øl, Brygmester Anders Kissmeyer (stifter af Nørrebro Bryghus), brygger Kasper Malmberg, Niels Hestbech fra KaffeMekka og Claus Søgaard fra Søgaards Bryghus.

Espresso Stout er brygget af bygmalt, honning, muscovadosukker, kaffeekstrat, havre og humle.

Den har en dyb mørk farve med lækker cremefarvet skum, god og mild smag, med megen fylde og sødme, let bitter eftersmag der giver en fin afslutning.

Espresso Stout © Kaffebloggen.dk

Muscovadosukker og honning dominere smagen, men kaffesmagen ledte jeg forgæves efter.

Jeg har ikke smagt eller set nogen lignende øl, men efter min smag bliver Espresso Stout en tand for fyldig, og en flaske af denne kaffe-øl kan sagtens deles med en anden.

Søgaards Bryghus anbefaler selv Espresso Stout til god chokolade eller en kraftig dessert, til dette foretrækker jeg dog en god kop kaffe.

Jeg kan godt lide en god øl, specielt de mørke typer, og Espresso Stout er nu på min top 10 liste, men det er ikke på grund af kaffesmagen.

LINKS:

KaffeMekka

Søgaards Bryghus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *