Spring til indhold

Hele bønner fra Peter Larsen Kaffe

Gourmetkaffe fra Peter Larsen © Kaffebloggen.dk

Peter Larsen Kaffe har sendt mig tre poser kaffe fra deres Gourmet serie (højlandskaffe) til test, med hele bønner fra Kenya, Nicaragua, og Etiopien.

Gourmet Kenya AA Plus

Hele bønner, Melleristet, Washed.
Den er let bitter med mild syrlighed, ikke for kraftig i smagen, og har en jordagtig eftersmag.
En jordagtig smag kan normalt tyde på en fejl i kaffen, men ikke i dette tilfælde, min erfaring er at det er typisk for Kenyansk kaffe med jordagtig eftersmag og den smag sætter jeg stor pris på.

Gourmet Nicaragua (Fairtrade)

Hele bønner, Mellemristet.
God syrlighed og mild smag.
Smagen af tropiske frugter, som der står på etiketten, er dog svær at få øje på, men udemærket kaffe.

Gourmet Espresso Etiopisk Mocca

Hele bønner, mørk ristet.
Selvom det er en espresso kaffe, så bryggede jeg den alligevel på min Bodum Bistro kaffemaskine, og det blev kaffen bestemt ikke ringere af.
Tilpas syrlighed, dejlig fyldig og krydret.

Jeg kan varmt anbefale de tre kaffer fra Peter Larsen, og det er selvfølgelig kun et plus at alle tre poser indeholdte hele bønner.

Ordforklaring og links

Washed = Kaffe fremstillet v.h.a. våd-metoden.

Espresso = Mørkere ristet end ved almindelig kaffe, men kan stadig bruges til almindelig brygning.

Peter Larsen kaffe

Fairtrade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *