Coffea Robusta

Arabica vs. RobustaSom navnet antyder, er Coffea Robusta en relativt hårdfør kaffetype, som kan dyrkes helt ned i de kølige lavlandsområder.

Til gengæld er bønnernes smag mere besk og kraftig end Arabica-kaffe. Det gør, at priserne er tilsvarende lavere.

Ligesom indenfor den mest udbredt kaffesort Coffea Arabica, findes Coffea Robusta en lang række varianter og kvaliteter.

På grund af dens store modstandskraft overfor sygdomme og dens større tolerance i forhold til levested, dyrkes Robusta stadigt flere steder. I dag er op mod 25% af verdens kaffeproduktion Robusta kaffe. Den dyrkes hovedsageligt i Indonesien og Afrika.

Robusta-kaffe er nærmest udrikkelig i rå form. Men den bliver tit brugt i blandings-kaffer som Gevalia, BKI, Merrild og lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *