Spring til indhold

Coffea arabica

Coffea Arabica er en kaffeart der har sin oprindelse i Etiopien og Yemen. Den er også kendt som “mountain kaffe” eller “Arabica kaffe”. Coffea Arabica menes at være den første art af kaffe, der er dyrket i sydvest-Arabien i langt over 1000 år.

Den anses for at producere bedre kaffe end de andre store kommercielt dyrket kaffe arter, Coffea canephora (Robusta). Arabica indeholder mindre koffein end nogen anden kommercielt dyrket art.

Vilde planter vokser til mellem 9 og 12 m høj og har et åben grensystem; bladene er modsatte, enkle elliptisk-ovale til aflange, 6-12 cm lange og 4-8 cm brede, blanke mørkegrønne. Blomsterne er hvide, 10-15 mm i diameter og vokser i aksile klynger.

Frugten er en stenfrugt (dog almindeligvis kaldet et “bær”) 10-15 mm i diameter, der modner fra lys rød til lilla og typisk indeholder to frø (kaffe “bønnen”).

1 tanke om “Coffea arabica”

 1. Jeg har netop bestilt rå kaffebønder af mærket “Etiopien Mocca Sidamo” som jeg har tænkt mig at prøve at riste selv i ovnen. Har du prøvet selv at riste, og synes du, det er besværet værd.

  Jeg læste, at kaffen allerede begynder at miste smag og aroma tre dage efter ristningen, og hvis det er sandt, tror jeg, at jeg har min livs kop kaffe til gode.

  Jeg vender tilbage, når jeg har ristet og smagt bønnerne.

  PS:
  Det er virkelig en skam, at der ikke er mere aktivitet på en blog som denne. Vi danskere burde efter min mening oppe os, hvad angår vores kaffekultur. Derfor har jeg selv netop startet en blog, hvor jeg blæser til kamp for den gode kop kaffe. Danmark er blevet invaderet af instant coffee og lunkent termokandesprøjt, som ikke smager meget bedre end opvaskevand. Fy for pokker.

  Tjek min blog på: http://dengodekaffe.blogspot.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *