Spring til indhold

Kaffens historie del 3 (år 1615)

  • af

kaffebønder fra YemenEn anden legende beretter, at en arabisk købmand under en rejse i Etiopien en dag blev budt på en hed drik af nogle gedehyrder. Drikken opkvikkede købmanden og gjorde ham frisk og glad.

Om natten drømte han, at profeten Mohammed kom til ham og skældte ham ud. Han sagde, at han havde forbudt folket at nyde vin. Derfor overrakte han købmanden nogle planter og sagde, at han skulle tage hjem og plante dem i frugtbar jord og sørge for, at de formerede sig. Næste morgen, da købmanden vågnede, stod to planter foran ham. Først troede han, det var en afskedsgave fra hyrderne, men så kom han i tanke om drømmen og den hede driks gode virkning. Derfor tog han planterne med sig til Yemen i Mellemøsten, hvor han boede, og sådan blev kaffen kendt uden for Etiopien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.