Spring til indhold

Kaffens historie del 2 (omkring år 1450)

  • af

Palæstinensiske Kaffehus omkring år 1900Først omkring 1400 tallet bliver kaffen opfundet af araberne, de er de første der rister og maler bønnerne.

De fromme muslimer havde lært sig at drikke kaffe, som hjalp dem med at holde sig vågne under de natlige bønner. Araberne forbød udførsel af kaffe, men pilgrimmene smuglede bønner og planter ud af landet, for kaffe måtte de have med sig på deres pilgrimsfærd til den hellige by Mecca. I 1470 blev det første kaffehus i Mecca grundlagt, og en helt ny kultur udviklede sig.

De første rigtige beretninger om kaffe går tilbage til omkring år 1450. De fromme havde lært sig at drikke kaffe, som hjalp dem med at holde sig vågne under de natlige bønner. Araberne forbød udførsel af kaffe, men pilgrimmene smuglede bønner og planter ud af landet, for kaffe måtte de have med sig på deres pilgrimsfærd til den hellige by Mecca.

I 1470 blev det første kaffehus i Mecca grundlagt, og en helt ny kultur udviklede sig. Over en kop skoldhed kaffe sad de fromme og diskuterede, udvekslede nyheder, spillede skak eller lod sig underholde af dansere og musikere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.