Spring til indhold

Kaffens historie del 1 (år 300 – 900)

  • af

Ifølge legenden blev kaffebønnen opdaget af en etiopisk gedehyrde, han havde lagt mærke til at når hans geder spiste nogle røde bær, så blev de mere livlige, han besluttede sig for at tage bærrene med til undersøgelse på det lokale kloster.

Munkeklostrene fungerede dengang som små forskningsinstitutioner for natur og fysik, efter flere eksperimenter med at mose, tørre og koge bærrene, fandt man frem til at overhælde dem med kogende vand og fremstille en kraftig drik – den første kop kaffe havde set dagens lys!

Opdagelsen af kaffens opkvikkende egenskaber gav klosteret et godt omdømme, den opkvikkende drik bidrog til munkenes strenge dogme om at sove lidt og læse meget. Og sådan gik det til at klosteret fik tilnavnet “Det vågne kloster”.

Kaffetræet Coffea Arabica lever den dag i dag vildt i Etiopien i et bjergrigt område, der sjovt nok hedder Kaffe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *